a.vanschilt@careforwomen.nl

Anticonceptie

Anticonceptie

Zie jij door de bomen het bos nog?

Anticonceptie. Je zou denken dat we er inmiddels alles van af weten…. maar elke vrouw is anders! Soms weet je niet meer wat je moet geloven met al die tegenstrijdige berichten.Het voorkomen van een zwangerschap kan een reden zijn om anticonceptie te gebruiken. Maar veel vrouwen gebruiken een anticonceptiemethode ook om menstruatiepijn te verlichten of om menstruaties uit te kunnen stellen. Er zijn dus veel verschillende soorten en redenen om eens stil te staan bij anticonceptie.Er zijn grofweg twee categorieën anticonceptiemethoden: methoden die gebruik maken van hormonen, en ook middelen die zonder hormonen hun werk doen. Hormonale anticonceptiemiddelen zijn bijvoorbeeld de pil, de anticonceptiering of het hormoonspiraaltje. Middelen zonder hormonen zijn bijvoorbeeld het condoom of de koperspiraal.

Maar hoe maak je een keuze uit al die verschillende anticonceptiemethoden? Een goede afweging maken kan lastig zijn, maar is wel van belang. Hoe betrouwbaar is een middel bijvoorbeeld wanneer je diarree hebt of moet overgeven? En hoe snel ben je weer vruchtbaar als je stopt met een anticonceptiemiddel? Kun jij gemakkelijk elke dag aan anticonceptie denken, of heb je er liever voor langere tijd geen omkijken naar?

Of wil je definitief niet meer zwanger kunnen raken en overweeg je sterilisatie? Of overweeg je te veranderen van anticonceptiemethode? En hoe zit het met risico’s van de verschillende methoden?Je ziet het, er zijn een hoop afwegingen die je moet maken als je een anticonceptiemethode wilt kiezen. Je staat er daarbij niet alleen voor: ik kan je goed helpen bij de keuze van de voor jou best passende methode. Ik weet als geen ander welke afwegingen er gemaakt moeten worden. En dat is belangrijk, want anticonceptie kies je niet voor even, maar voor jaren! Blijven rondlopen met vragen rondom anticonceptie is dus helemaal niet nodig. Je kunt zelfs bij mij terecht zonder doorverwijzing van de huisarts en veel zorgverzekeraars vergoeden deze consulten ook vanuit de aanvullende verzekering.

 • Annette van Schilt


  Care for women specialiste
  tel. Haps: 0485 – 212 642
  tel. Grave: 0486 – 471 619

 • Praktijkadres


  Haps

  Kampsestraat 33A
  5443AJ, Haps


  Grave

  Arnoud van Gelderweg 105
  5361 CV, Grave

 • Afspraak maken

  Maak makkelijk en snel jouw afspraak 24 uur per dag via de online webagenda.

  Afspraak maken
 • Scroll naar top