a.vanschilt@careforwomen.nl

Healthcheck

Preventie: de apk voor je lichaam

Je voelt je goed, hebt nergens last van, maar je denkt soms; wat als er nou toch iets is? Je zou je wel eens gewoon willen laten nakijken of alles normaal is. Of je geen risico’s loopt aar je niets vanaf weet. Verstandig, want wist je dat de periode van de overgang ook zorgt voor het stijgen van risicofactoren als hart- en vaatziekten. En voor botontkalking, urineverlies, borstkanker en nog veel meer? De overgang is voor ons vrouwen niet alleen een periode van vruchtbaar naar onvruchtbaar, maar ook een periode naar een verouderend lichaam, waar we goed voor moeten gaan zorgen!Zo zijn hart- en vaatziekten -ook voor vrouwen doodsoorzaak nr 1- na de menopauze deels te verklaren door de daling van het vrouwelijk hormoon oestrogeen. De kans om als vrouw botontkalking te krijgen is groot: tijdens de overgang nemen de vrouwelijke hormonen de hormonen die beschermen tegen botontkalking, af.

Aan de afname van de hormonen is niets te doen, maar je kunt wel een aantal dingen doen om de kans op botontkalking te verminderen. Hier kun je het best zo vroeg mogelijk mee beginnen. Ouder worden is niet te voorkomen, maar ongemakken die ermee samenhangen kun je wel degelijk uitstellen, bijvoorbeeld door een gezonde leefstijl. Ik kan je hierbij goed helpen! Je kan bij mij terecht voor een Healtcheck. Tijdens deze Healthcheck (ik heb een Basis- en een Plus-variant voor je) bepaal ik o.a. je glucose, je volledige lipidenbeeld inclusief cholesterol, bloeddruk en BMI.

Na afloop van de Healthcheck krijg je direct adviezen mee om de uitslagen te verbeteren. Zo kun je actief en gericht aan de slag met risicofactoren voor bijvoorbeeld hart- en vaatziekten. Onze auto brengen we regelmatig naar de garage voor een APK. Dat houdt hem netjes op de weg. Dus waarom niet na je 50e regelmatig een APK voor je lichaam?Je kunt bij mij terecht zonder doorverwijzing van de huisarts en veel zorgverzekeraars vergoeden deze consulten ook vanuit de aanvullende verzekering.

 • Annette van Schilt


  Care for women specialiste
  tel. Haps: 0485 – 212 642
  tel. Grave: 0486 – 471 619

 • Praktijkadres


  Haps

  Kampsestraat 33A
  5443AJ, Haps


  Grave

  Arnoud van Gelderweg 105
  5361 CV, Grave

 • Afspraak maken

  Maak makkelijk en snel jouw afspraak 24 uur per dag via de online webagenda.

  Afspraak maken
 • Scroll naar top