a.vanschilt@careforwomen.nl

Overgang 

De overgang hoort er niet bij!

Vroeger werden vrouwen niet ouder dan 50 en hadden we dus nergens last van: we kwámen helemaal niet in de overgang. We hadden geen last van opvliegers, transpiratie-aanvallen en stemmingswisselingen. Maar de medische wetenschap heeft ons er jaren bijgegeven. We worden zomaar 80 jaar. Daar zijn we ook zeker dankbaar voor, maar….. kan iemand dan ook onze overgangsklachten nog even oplossen?

De tijden zijn veranderd. Moest je 20 jaar geleden gewoon maar door de overgang heen komen, dan zijn er in de huidige tijd echt voldoende mogelijkheden om hier iets aan te doen. We staan vooraan als het gaat om onze kinderen, ouders of partner, maar vergeten vaak onszelf.

En dat is jammer, want of je het nu doet voor jezelf of voor je omgeving, iedereen is erbij gebaat dat jij je goed voelt. Het leven is echt te mooi om met klachten rond te blijven lopen. Misschien dat je één of meerdere klachten wel herkend bij jezelf:  opvliegers, nachtelijke transpiratie, stemmingswisselingen, gewrichts- en spierpijn, slapeloosheid, onregelmatige of hevige menstruatie, prikkelbaarheid, depressieve gevoelens, hoofdpijn of migraine, urineverlies of minder zin in seks. Al deze klachten hebben één ding gemeen: ze worden allemaal veroorzaakt door veranderingen in je hormonale systeem. En ze zijn daardoor ook meestal goed te behandelen!  Door middel van gerichte adviezen, een concreet behandelplan,

het inzetten van gericht onderzoek en interventieprogramma’s, zorg ik dat jij je weer snel goed voelt. Tijdens mijn consulten staan rust en persoonlijke aandacht centraal. Samen gaan we op

zoek naar een behandeling die bij jou past. Geen vrouw is immers gelijk. Hierbij maak ik gebruik van de mogelijkheden uit de reguliere- en alternatieve geneeskunde.  Ervaring heeft geleerd dat kennis van beide geneeswijzen uiteindelijk leidt tot het beste resultaat. Namelijk de klachten oplossen.Blijven rondlopen met overgangsklachten is dus vaak helemaal niet nodig. Je kunt zelfs bij mij terecht zonder doorverwijzing van de huisarts en veel zorgverzekeraars vergoeden deze consulten ook vanuit de aanvullende verzekering.

  • Maak een afspraak

    Annette van Schilt
    Tel. Haps: 0485-212642
    Tel. Grave: 0485-371619

    Maak makkelijk en snel jouw afspraak 24 uur per dag via de online webagenda.

  • Scroll naar top