a.vanschilt@careforwomen.nl

Zwangerschap

Zwangerschapswens

Als je besloten hebt zwanger te willen worden, wil je dit het liefst zo snel mogelijk. De meeste vrouwen zijn inmiddels de 30 gepasseerd als ze aan een gezin beginnen. En dat is prima, maar in de praktijk blijkt dat niet voor iedereen zwanger worden zo vanzelfsprekend is. Leeftijd, maar ook leefstijl en de achtergrond van je familie blijken een grote rol te spelen bij de kans op een natuurlijke zwangerschap.

Zo’n 15% van de stellen lukt het niet om binnen een jaar zwanger te worden. De stress wordt groter en groter als zwangerschap uitblijft, de vierde maand, de vijfde, de tiende, na anderhalf jaar. En de stress groeit als je je gaat afvragen of je ooit zwanger zult worden en komt op een hoogtepunt als je in het medisch circuit terecht komt en zwangerschap nog steeds uitblijft.

De relatie tussen stress en verminderde vruchtbaarheid is wetenschappelijk aangetoond. Stress is een bijwerking van fertiliteitsproblemen, maar het vermindert ook de kansen op zwangerschap.Daarom gaan we tijdens dit consult je persoonlijke situatie in kaart brengen, geen vrouw is gelijk. Ik vraag naar je familieachtergrond, bekijk ik je menstruatiekalender en temperatuurcurve. Verder kijk ik ook of de partner nog iets kan veranderen in leefstijl om de zwangerschap kans te vergroten. Aan de hand van deze gegevens geef ik een advies over

wat jij kunt doen om de kans op zwangerschap te vergroten. Als ik iets afwijkends merk, verwijs ik je gelijk door, waardoor je zo snel mogelijk verder kunt. Blijven rondlopen met vragen rondom zwanger worden is dus niet nodig. Je kunt zelfs bij mij terecht zonder doorverwijzing van de huisarts en veel zorgverzekeraars vergoeden deze consulten ook vanuit de aanvullende verzekering.

 • Annette van Schilt


  Care for women specialiste
  tel. Haps: 0485 – 212 642
  tel. Grave: 0486 – 471 619

 • Praktijkadres


  Haps

  Kampsestraat 33A
  5443AJ, Haps


  Grave

  Arnoud van Gelderweg 105
  5361 CV, Grave

 • Afspraak maken

  Maak makkelijk en snel jouw afspraak 24 uur per dag via de online webagenda.

  Afspraak maken
 • Scroll naar top